Kleding,  Persoonlijk,  Tantilly Fans

Tussen de bloemen in een bloemenjurk van Tantilly

Met het dragen van zomerjurkjes wacht ik echt niet tot de zomer. Ik bedoel: daar zijn ze veel te leuk voor. Wel is de zomer een extra goede reden om ze nog vaker aan te trekken. Vorige week mocht ik een zomerjurk in een voor mij nieuwe kleur aan mijn kledingkast toevoegen: roestbruin. De postbode bracht namelijk een prachtige (duurzame) jurk langs, die bijna dezelfde kleur als mijn haar bleek te hebben. Ik was zo enthousiast dat ik er een paar dagen later al blij in poseerde tussen de bloemen.

Okergeel, lichtblauw, oudroze en… roestbruin

In mijn kledingkast kun je nogal wat kleuren spotten. Veel oudroze, okergeel en donkerblauw met hier en daar iets opvallends in het rood of donkergroen. Eén kleur schitterde gek genoeg nog in afwezigheid: roestbruin. Dat terwijl ik het een hartstikke mooie kleur vind. Dat verbaast mensen weleens omdat ik meestal de kleurigheid zelve ben en roestbruin niet zo vrolijk is als bijvoorbeeld geel of blauw. Maar ik vind warme roestbruine of oranje tinten alsnog heel gaaf. juist bij mijn roodharige lokken.

Een item scoort bij mij sowieso bonuspunten als het ook nog voorzien is van een fleurig printje. Nou, dat laatste zit toevallig bij deze jurk helemaal goed. Met de vele bloemen heeft de jurk letterlijk een wel heel fleurige opdruk.

oranje jurk met bloemen

Duurzaam, handgemaakt en lekker vrolijk

De jurk komt van het mooie merk Tantilly, waarvan ik al meerdere handgemaakte jurken (deze twee bijvoorbeeld) in de kast heb hangen. Deze jurk luistert naar de naam ‘Flamingo overslag jurk – short sleeves – camel spring feeling’ en je kunt ‘m hier shoppen. De foto’s van de jurk doen nog niet eens recht aan hoe mooi de jurk in het echt is. De stoffen van Tantilly zijn fluweelzacht en zijn van heel mooie kwaliteit. Ook zijn de jurken stuk voor stuk met de hand gemaakt. Niet door kinderhanden tegen een laag loon, maar in fair-fashion-ateliers waar gepassioneerde mensen eerlijk worden betaald voor zijn werk. Een jurk met een mooi verhaal dus!

Spiek vooral in de Tantilly-webshop voor nog meer mooie items. De shop wordt regelmatig aangevuld met jurken, rokken en vesten die je niet overal vindt en die altijd op een eerlijke en mooie manier zijn gemaakt. Oh ja, kleur vind je in de Tantilly-webshop ook volop. Yay!

tantilly jurk oranje

Wikkeljurk zonder gevaar

Het is een wikkeljurk, maar wel één waarbij je niet bang hoeft te zijn dat hij op een ongezien moment open floept. Met de touwtjes zit hij stevig om je middel gebonden. Verder heeft de jurk vrolijke ruches aan de onderkant. Als kind was ik al dol op dat soort sierlijke details en die voorliefde ben ik sindsdien nooit verloren. De ruches vind ik dan ook een van de leukste dingen aan de jurk, naast de vrolijke print natuurlijk.

Het zweetloze vestje

Over de jurk heen draag ik een vestje dat ook van Tantilly is. Het is het ‘Ikat’-vest, dat je in allerlei kleuren kunt bestellen (en zowel open als dichtgeknoopt kunt dragen). Ik zocht al heel lang naar zoiets. Het vestje is heel grof gebreid van dun materiaal. Genoeg ventilatie dus voor het benauwde zomerweer van laatst. Het is dan ook typisch een vestje dat je draagt om toch iets meer bedekt te zijn op een snikhete dag. Ik vind zelf mijn witte en knokige schouders niet mijn mooiste lichaamsdeel en voel me dan ook het fijnst als ik die bedek onder een klein beetje stof. Ideaal dus, dit vest!

Ik moet wel extra oppassen dat mevrouw Pippa er niet met haar nagels in blijft hangen (Pip heeft zo haar lompe buien als ze wil opstaan van je schoot); anders blijft er weinig van over. Daar gaan Pip en ik dan ook goed ons best op doen.

tantilly jurk oranje

Geen hakken, wel roze sneakers!

Verder zie je onder mijn jurk mijn nieuwe schoenen van het merk Vagabond. Laatst besteld bij De Bijenkorf (van shoptegoed dat ik nog had liggen) en erg mee in mijn nopjes! Tuurlijk zou een paar hoge hakken bij de outfit ook heel mooi staan. Maar helaas heb ik in de zomer wat meer last van vocht in mijn voeten (heeft een naam in mijn geval: primair lymfoedeem), dus ik ben dan al blij dat mijn schoenen dan nog in veterschoenen te krijgen zijn. De hakken komen binnenkort wel weer uit de kast.

oranje jurk met bloemen

Ik ga op reis en ik neem mee… deze jurk!

Ik weet nu al dat dit jurkje binnenkort in mijn koffer op weg naar onze vakantie in eigen land zal belanden. Het is echt zo’n jurkje om op een fijne zomerdag in rond te zwieren. Met of zonder vestje eroverheen – dat laat ik van het weer afhangen. Ik heb zo’n vermoeden dat de panty tegen die tijd ook wel uit kan. Maar op de frisse zomeravond waarop ik deze foto’s maakte, was mijn jas uittrekken al heldhaftig genoeg.

Als ik deze foto’s zie, vind ik het jurkje trouwens ook helemaal leuk voor de herfst. Volgens mij matcht het ook dan ook heel mooi met de gele herfstbladeren op de achtergrond. Zeker weten dat ik de jurk (tegen die tijd met een dik vest eroverheen) nog eens aantrek. Want waarom zou je je favoriete jurken alleen in de zomer uit de kast halen?

Romy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *