Kleding Tantilly Fans

Van jong tot oud, Tantilly is er voor iedereen!

Met enige regelmaat draag ik zelf de kleding van Tantilly. Dat kan ook niet anders, het zit als gegoten, draagt fijn en is kleurrijk, het past bij mij. Maar gelukkig niet alleen maar bij mij, Tantilly is met een ware opmars bezig binnen mode-Nederland. Kijk maar eens naar de Facebookpagina, die inmiddels al bijna 16.000 volgers heeft. En dat worden er steeds meer! Tof hè?

Als je een kijkje neemt op de fanpagina van Tantilly (voel je trouwens vrij om je bij deze super leuke Facebookgroep aan te melden), zie je dagelijks veel foto’s voorbij komen van gelukkige Tantilly-dragers, stuk voor stuk met een lach op hun gezicht. Want dat doet de kleding met je, het maakt je vrolijk. Op zonnige dagen maakt het je nog stralender en de donkerdere dagen fleur je ermee op. Maar wat erg leuk is om te zien, is dat dit voor jong en oud geldt. En daarmee is het één van de weinige merken die zo’n grote doelgroep heeft. Als je kijkt naar de bekende, doorgewinterde merken, kun je vrijwel altijd een leeftijdscategorie aanwijzen voor wie de kleding op de markt is gebracht. Maar bij Tantilly is dat toch echt anders. In deze blog laat ik je toffe voorbeelden zien van… Tantillyfans!

Op deze foto zie je Judith met haar kleindochter Caithlyn. Judith is al een behoorlijke tijd groot Tantilly fan, maar haar kleindochter zag soms kleding voorbij komen die ze zelf ook heel graag zou willen hebben. In principe heeft Tantilly geen kinderkledinglijn, maar Tantilly wilde graag helpen en ontwierp speciaal voor kleindochter Caithlyn een mooie strokenrok! Nu kunnen ze samen twinnen, hoe tof is dat! Jong geleerd is oud gedaan.

 

Dat de Tantillygekte al bij veel kinderen op jonge leeftijd oplaait, komt door een aantal leuke zaken. Allereerst: als je wat bestelt, zitten er altijd wel leuke kleinigheidjes bij je bestelling. Regelmatig is dat ook een bloemenriem. Die kun je leuk om je taille knopen bij een jurkje of rok, maar je kan hem ook heel goed in je haar doen, zoals Milou, de dochter van Leonie dat op deze foto heeft gedaan.

En ook Madelief, de dochter van Marieke, showt hier heel mooi hoe de bloemenriem in haar haar gevlochten kan worden:

En natuurlijk kan zo’n bloemenriem ook heel leuk om het middel van een kind geknoopt worden, zoals Geralda bij haar dochter Noor deed!

Maar het zit hem voor de kinderen niet alleen in de bloemenriemen en kleurrijke kleding. Er is nog een item wat gewild is, namelijk de Tantilly sokken. Zo moest Leonie al regelmatig haar eigen sokken missen omdat haar dochter Milou de sokken inpikte. Maar daar is nu wat op gevonden, ze hebben allebei hun eigen paar! Dat ziet er toch super knus uit, zo samen in Tantillysokken op de bank?

Het Tantilly moeder-dochter gevoel wordt dus al op jonge leeftijd aangewakkerd. Maar ook de generatie hierna is dol op Tantilly. Hoe leuk is het als je als moeder-dochter uitje ontzettend blij wordt van een ochtend of middag shoppen in de winkel in Deventer? Angelique deed dit onlangs met haar eigen moeder en ja, ze slaagden allebei in de winkel. Een mooi voorbeeld van hoe tof de kleding voor iedereen staat, want het staat hen beiden echt prachtig.  Angelique maakte deze toffe collage van het uitje:

 

Nog een mooi voorbeeld van weer een wat jongere fan is Minne. Minne zocht laatst een jurk voor haar vormsel, en werd verliefd op dit exemplaar. Persoonlijk snap ik dat heel goed, voor mij was dit het allereerste printje van een katoenen wikkeljurk waar ik zelf ook verliefd op ben geworden en die ook in mijn kast hangt. Maar hoe mooi staat het Minne, die toch zéker twintig jaar jonger is dan dat ik zelf ben. Ook hier geldt: leeftijd maakt helemaal niets uit, vind je het mooi, dan is het jóuw jurk! Prachtig hoor Minne!

En voor wie dacht dat Tantilly alleen maar voor, dames, meisjes of vrouwen is, die heeft het mis! Want sinds kort zijn er ook mannenblouses aan de collectie toegevoegd. En het leuke is: je kan nu ook twinnen met je eigen partner, want de prints komen ook terug in verschillende jurkjes! Op deze foto zie je hoe Cassandra en haar partner Jan Willem staan te shinen in een outfit met dezelfde print, tijdens één van de live passessies die Tantilly bijna wekelijks organiseert op de Facebookpagina:

Maar ook onze eigen Clasien, het vaste gezicht van Tantilly, kan inmiddels samen met haar man Marcel twinnen zoals je op deze foto ziet. De mooie dubbelzijdige poppyrok die ze hier aan heeft matcht perfect bij Marcels overhemd!

 

Conclusie: van jong tot oud, man, vrouw, het maakt allemaal niet uit. Voor wie zich goed en fijn voelt in Tantilly heb ik maar één advies: draag de kleding met liefde en plezier. Wellicht maakt het de wereld -maar in ieder geval jouw wereld- nét iets mooier…

 

Tot een volgende blog!

 

Liefs, Hilde

 

Met dank aan alle dames en heren die toestemming hebben gegeven voor het gebruik van de privé foto’s in deze blog!

13 Reacties

 1. Altijd happy in een Tantilly I❤it
  Leuke reacties en altijd respectvol naar elkaar.
  Leuk verhaal en fijn om te lezen
  Lieve groet Ria Blok

 2. Wat een leuke blog weer om te lezen Hilde ?.
  Mijn dochter heeft ook een Lalelei rokje in de bloemtjes stof waar ik een jurk in heb. En zo herkenbaar dat de bloemenriemen op verschillende manieren bij de kleine dames gebruik worden. Ik heb weer met plezier je blig gelezen.

 3. Wat een leuk, inspirerend en vrolijke blog Hilde! Heerlijk, ik word er blij van om zoveel verschillende types zo stralend met Tantilly te zien. Tantilly is een heerlijk en gezond virus en zó besmettelijk! ?

  Liefs Gea

 4. Rosalie zegt:

  Wat een leuke blog en zo waar!! Tantilly is een genot! Om te dragen, maar ook de facebook groep waar iedereen lief is voor elkaar, waar lief en leed gedeeld wordt, waar we elkaar inspireren en aansteken tot kopen (hihi). De winkel is een warm bad, alsof je bij je fijnste familie/vrienden thuis op de thee komt. Dit is wat kleur met mensen doet!

 5. Angelique zegt:

  Wauw Hilde,
  Wat een mooie blog, leuk om mee te shinen in je blog.
  En t is heel duidelijk dat Tantilly iedereen kan laten stralen ?
  Groetjes Angelique ?

 6. Annette zegt:

  Wat een leuke compilatie van Tantillyfans heb je gemaakt. Ik vind t zo mooi dat Tantilly staat voor kleurrijk, vrouwen én mannen, eerlijke arbeid, ondersteuning voor de gezinnen die deze mooie kleding maken. Maar ook voor dun – minderdun, lang-kort, jong- minder jong, grijs-blond, etc. Ga zo door!

 7. Marianne Pastoor zegt:

  Hilde, wat mooi geschreven. En ik vind het geweldig dat ik Tantilly ontdekt heb. Het brengt zoveel kleur op vele vlakken. Jij geeft het precies weer , het is voor iedereen ??

 8. Ingeborg zegt:

  Wat een leuke blog! Binnenkort ga ik zelf met mijn moeder naar Tantilly. Ik heb haar al gewaarschuwd dat ze niet met lege handen of tas naar huis gaat hahaha.

 9. Marike zegt:

  Wat een superleuke blog weer, Hilde! Van, alleen vrouwelijke Tantillyfans, kunnen we inmiddels spreken van heuse “Tantillianen”, haha! En inderdaad, heb je je dag even niet.. of juist wel, KLEUR WINT AlTIJD!! Liefs, Marike ♡♡♡

 10. Clasien zegt:

  Wat een ontzettende leuk geschreven blog Hilde. En zo zie je maar. Tantilly is voor iedereen. ?

 11. Wat een toffe vrolijke blog weer. Voor iedereen wat wils en gaaf te lezen dat er al zoveel volgers en tevreden klanten zijn.

 12. Judith De Schrijver zegt:

  Wat is het een leuk verhaal geworden…..ik kan geen dag zonder Tantilly hoor. En ik denk dat mijn kleindochter wel meer Tantilly wil.?❤?????

  1. Christa zegt:

   Weer een super leuk geschreven stuk Hilde!
   Mooi om te zien dat gezinnen/familieleden jong en oud zich zo fijn voelen in Tantilly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *