Kleding Shop the Look

De Joka Dress heeft alles: chique, speels, zwierig en vrouwelijk

In mijn vorige blog bracht ik een ode aan de Lilou dress, mijn favoriete jurkje. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen andere jurkjes in mijn kast heb hangen. Hoog tijd dus om een ander topjurkje in het zonnetje te zetten, en wel de Joka Dress! Want wat een leuk, zwierig wijd uitlopend jurkje is dat. Heb jij er al eentje in je kast hangen? Zo niet: maak dan nu kennis met dit leuke jurkje, kijken jullie mee?

 

Dit is haar dan! De Joka Dress in haar puurste vorm, zonder vestje of jasje. Het type wat ik op de foto aan heb, is ook te bewonderen in de nieuwste collectie van Tantilly, en ze kost 69,99. Zoals je al meteen kan zien, is het een heel mooi A-lijn jurkje. Dat geeft je lichaam meteen een prachtig model, met wat meer nadruk op de taille, en vanaf je buik loopt hij mooi wijd uit. En dat is nu precies het deel dat de meeste dames graag een beetje willen camoufleren. Met het mooie striklint wat je bij de jurk krijgt, is dat geen enkel probleem. De stof is een katoen mix stof. Het is dus rekbaar katoen, en dat zit echt super fijn.

 

Zit je toevallig ook in de Facebookgroep Colour your world – Tantilly’s colourful ladies? Daar komt de Joka Dress ook regelmatig voorbij. Maar wat ik ook regelmatig zie, is dat sommige dames de jurk net te bloot vinden om te dragen, ze voelen zich er net iets minder comfortabel bij. Dat komt deels door de net wat lagere hals en rug, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. In deze blog wil ik jullie laten zien dat dat niet per sé een probleem hoeft te zijn. Kijk maar eens mee.

 

Heb je toevallig een Ikat vestje in huis? Dit vestje is te koop bij Tantilly maar sommige Tantilly fans hebben er wel een paar verschillende kleuren van in de kast hangen. Trek die eens over de Joka Dress aan! Het bedekt meteen je rug en haalt het accent weg bij de hals. Ik vind hem zo echt super tof en zou hem zelf zonder probleem naar mijn werk aan doen. Wat verderop in de blog laat ik ook zien hoe de jurk eruit ziet met twee van die vestjes over elkaar, want dat kan natuurlijk ook prima.

Ben je niet zo van de korte vestjes? Een mooi Noa Nova vest is ook erg aan te raden. Zeker op een koude, winterse dag is dit een heerlijk vest om lekker mee bij de open haard te zitten of om bij een boswandeling onder je winterjas aan te doen. Enorm comfortabel en het straalt heel veel warmte uit met de mooie diepe kleuren. Het vest is net iets langer dan het jurkje zoals je ziet maar ik vind dat juist wel een leuk, speels effect hebben.

 

Tantilly heeft momenteel nog een ontzettend leuk jurkje in de collectie zitten, en wel dit jurkje. Op de foto houd ik hem even wijd, zodat je kan zien hoeveel stof er onder het striklint nog zit. Die krijg je hier overigens ook bij maar die hoef je natuurlijk niet per sé te gebruiken, het lint zit er los bij. Maar wat een zwierig jurkje hè? Zoals jullie misschien in mijn vorige blog hebben gelezen val ik vaak op blauwtinten, en mooie contrasterende prints. Toen ik dit jurkje voor het eerst aan had, was ik dan ook direct verkocht. De stof is ook heel fijn, stretchend katoen, het voelt net iets zachter en soepeler aan dan het jurkje waar ik het eerder over had.

 

 

Ook bij dit jurkje geldt: vind je het geheel nét iets te laag? Een Ikat biedt uitkomst! Zelf vind ik dat het je taille nóg mooier accentueert. Ik draag van Tantilly vrijwel altijd 2XL, een prachtige maat maar ik vind dat het met de Ikat het geheel echt prachtig afkleedt. En dat lekker knallende roze laat het jurkje extra spreken. Ken je de truc met de dubbele Ikat al? Wacht, dan trek ik hem even voor je aan.

Je ziet: een blog schrijven is best een uitdaging met een peuter die rondloopt en ook graag op de foto wil, haha! Meet Fedde, mijn net drie jarige zoon. Zo, die heeft ook even z’n aandacht gehad. Maar daar ging het nu niet om. Vind je één Ikat te weinig of vind je dat het vest de rug nog steeds niet genoeg afdekt? Doe er dan twee over elkaar aan! Het staat lekker speels en áls je nog iets van je rug door de Ikat heen zag schijnen is dat nu helemaal weg. Kijk vooral even goed naar welke kleuren er in je jurk zitten, dan valt eigenlijk alles wel te combineren. Hoe meer kleur, hoe beter is dan ook mijn motto.


Vind je zo’n Ikat vest niet leuk erbij, kies dan voor een Tantaya vest! Dit is een korte versie van de Noa Nova variant. En zoals je ziet: een prima achterkant zo, het staat lekker vlot vind ik! Ook deze combi is wat mij betreft werkproof maar kan ook prima aan naar een feestje. Met kerst had ik zelf een ander Joka jurkje aan zonder vest, met een mooie panty en chique laarsje eronder was het een absolute blikvanger. En heb je geen Ikat of Tantaya vest? Een spijkerjasje biedt dan natuurlijk ook uitkomst!

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren met deze prachtige combinaties. En wat extra leuk is om te weten, is dat er afgelopen zomer ook joka zomerjurkjes met een korte mouw in de collectie zaten. En ik heb stiekem al gehoord dat er voor komende zomer ook Joka dresses in de maak zijn. Hoe leuk is dat!

 

Nou, tot de volgende blog maar weer! Maak er een kleurrijke week van.

 

Liefs, Hilde

 

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Jan Willem Gijsbers

22 Reacties

 1. Marijke zegt:

  Leuke blog, lekker spontaan en eerlijk. Superjurkje. Kom graag weer eens langs als de winkels open mogen!

 2. Petra Pastoors - wolke zegt:

  Hoi Hilde

  Ik ben ook grote fan van Tantilly en heb verschillende jurken rokken en leggings en vesten en sjaals .. maar joka dress nog niet …ben benieuwd maar wil hem eerst aan hebben… als de winkel weer op gaat maak ik een reisje naar Deventer…. Groetjes petra

 3. Wat een leuke blog heb je geschreven Hilde!! En misschien trek je me hiermee wel over de streep om een Joka te proberen zodra het weer in Deventer mag! Vooral de 2e print is fantastisch.!!

 4. Marianne zegt:

  Ha Hilde, wat heb je dat leuk beschreven! Helemaal met je eens. Voor mij lag de joka onder de kerstboom en vind het echt een feestjurk, die overigens doordeweeks ook prima kan met een ikat inderdaad. Was al fan van de zomer variant dus superblij met de winter variant!

 5. Annette zegt:

  Wauw, wat een mooi jurkje is dit, ze staat jou ook goed, en wat leuk om te zien dat ze met zoveel vestjes te dragen zijn. In één van de passessie heb ik er één aangehad en ze stond ook erg mooi! En dan ook nog in zoveel verschillende kleurtjes, voor ieder wat wils!

  1. Ingeborg zegt:

   Ik hou van de Joka! Ik heb er 2 zomerjurkjes van.

 6. Wat een leuke blog weer. Ik vind het jurkje op de foto’s bij iedereen geweldig vrouwelijk staan.
  Ik heb nu 5 soorten jurken van Tantilly in mijn kast hangen: Peggy, lilou, sofia, amy en Martinique.
  Leuke om modelen af te wisselen want dan valt je jurk weer meer op.
  Die combi tips zijn super handig.
  Nu wachten op de zomercollectie want dan wil ik zeker nog een lilou maar misschien ook een zoe.
  De Joka twijfel ik nog over ivm de lage rug (verbranden door de zon). De lage voorkant is juist fijn voor de zomer.

 7. Clasien zegt:

  Wat een ontzettend leuke blog weer Hilde. En dit mooie model Joka staat jou ook weer beeldschoon. Prachtige combinaties laat je ons zien.
  Ik kan nu al niet wachten op de zomer Joka’s. Dat wordt weer zwieren en zwaaien.
  Lieve groetjes Clasien ?

 8. Marianne Pastoor zegt:

  Hi Hilde, super leuk gedaan en ook wat een fijne tips. Ik vind het patroon zo mooi en ga volgende keer echt een bestellen. A lijn is zo fijn!! Dank je wel voor je inspiratie ???

 9. Leonie zegt:

  In de zomer draag ik de Joka zeker graag. En heb ik de “ballerina” foto gemaakt, want dat gevoel geeft deze jurk zeker. Tijdens de passessie de Joka met het roze en blauw mogen showen. Inderdaad, zulke mooie kleuren! Heb nu de felroze Tantaya in mijn bezit. Dus denk dat de winter-Joka toch ook in mijn kast thuis hoort nu ??

  1. Astrid zegt:

   Wat een gave blog Hilde, ik heb de Joka nog niet op het oog gehad maar je maakt me door de blog wel nieuwsgierig. Dus ik ga uiteraard snel kijken naar een Joka op de website ?. Leuk zoals jij hem combineert met de ikat vest, ik denk dat er ook wel een leuke sjaal op kan als je de hals te bloot vind. Je hebt de blog erg mooi geschreven en prachtige foto’s erbij gemaakt.

 10. Bianca zegt:

  Ha Hilde,

  Leuke blog hoor.

  Zelf ben ik nog niet overtuigd van de Joka dress. Alhoewel ik het bij andere erg leuk vind staan.
  Ik denk dat het idd komt door de lage rug. Daar hou ik niet zo van.
  Maar misschien eens passen wanneer ik weer bij Tantilly kan komen. Wie weet.

  Groetjes, Bianca

 11. K ben echt flieft op het laatste printje. Super tof en ’t model vind ik zelf altijd fijn vooral met een wat vollere boezem geeft ie wat meer mooie lijn. Sommige jurkmodellen kunnen dat te massief worden en deze juist niet.

  1. Wat een leuke blog. Ik heb nog geen Joka dress in mijn kast hangen. Maar ze is wel een geweldig model die je zeker goed staat. Als ik weer in de winkel kom ga ik haar zeker passen. Die lage hals en rug vind ik geweldig

 12. Helemaal mee eens Hilde, de Joka is een super mooie vrouwelijke jurk. Ik ben er heel blij mee! En met korte vestjes, lange vesten enz. helemaal winter en werkproof.

 13. Gerjon Aelbers zegt:

  Hoi,
  Wat een leuke blog heb je geschreven. En heerlijk kleurig en vol met tips. Een Joka dress is de eerste jurk die ik bij Tantilly kocht in juni 2018 geloof ik. Uitgekozen door man en dochters. Heb er nu 2 met korte mouw en 1 met lange mouw. Twijfel nog over de eerste die jij hier op je blog laat zien. Kleurige groetjes Gerjon

  1. Roelie v der vegt zegt:

   Prachtig blog mooi beschreven en mooi jurkje.

 14. Wat een superleuke blog Hilde! En de Joka is inderdaad een musthave!! Wat een mooi en zwierig model jurkje is dit toch. Ik krijg gewoon helemaal zin in de lente als ik deze blog lees en de mooie printjes zie! Complimenten voor je fotograaf, mede model ?‍♂️en je gezellige hoekje met het leuke stoeltje! ???

 15. Wat een ontzettend leuke blog & foto’s, dank voor de inspiratie! Ik heb zelf één Joka (vind de lage rug juist super mooi ivm tattoo) maar ga de tip met de dubbele ikat zeker proberen.

  Die laatste blauwe jurk met donkerblauwe ikat komt op mijn verlanglijstje!

  1. Hallo Hilde, wat een leuke blog weer. Je bent lekker enthousiast. Ik heb nog geen jokadress, maar word er wel heel nieuwschierig naar. Wie weet binnenkort ga ik voor mijn 1e passesie naar Tantilly, dat ik op mijn wenslijstje ook een Joka dress aangeef.
   Lieve groetjes Simone

 16. Angelique zegt:

  Hoi hoi Hilde
  Wat een gezellige blog, en wauw. Ze staan je gaaf.
  En helemaal met die ikatjes, is een gouden tip.
  Ik heb de joka zelf geshowd bij de passessie en vond idd de lange halslijn voor de wintertijd is te bloot, maar nu ik ze zo gezien heb met de ikat, zou ik toch overwegen om ze te kopen, want het A model is waanzinnig ?
  Groetjes Angelique

  1. Leuke jurk alleen als je langer bent dan 1.70 word het een tuniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *