Kleding,  Tantilly Fans

Blog door Brigitte: Zondagochtend 10:30

Zondagochtend 10.30

Zat je vroeger gezellig op de bank of aan je tafel, een kopje koffie of thee te drinken zo tegen half elf, nu doen we dat in stijl met de wekelijkse Tantilly live passessie via Facebook. In het leven geroepen, om in  de Corona tijd, toch dames in het land te enthousiasmeren voor de kleurrijke kleding en cadeaus die te koop zijn in de winkel en webshop. En het is een hit! Op zaterdag begint het al te kriebelen : wat gaan we zien en niet geheel onbelangrijk: wat zet ik op mijn verlanglijstje.

Live passessie bij Tantilly – achter de schermen

Zondag 7 maart jl, heb ik achter de schermen mee mogen kijken, hoe het gaat in de aanloop naar de sessie toe en gezien hoeveel werk er wordt verricht. Kijk, tijdens de sessie zie je al die leuke en fleurige dames die de kleding showen en hoor je gastvrouw Margriet enthousiast reageren en lijkt het alsof achter de stoel van Margriet alles ontspannen verloopt, maar ik kan je zeggen dat daar hard gewerkt wordt, alvorens het model voor het schermpje van Margriet komt en haar glimlach op zet.

Terug naar 9 uur, dezelfde ochtend. Modellen komen binnen en worden ontvangen door een gastvrouw van de winkel. Vandaag was dat Ko. Ze zorgt voor een warm welkom, denkt aan de innerlijke mens en laat de modellen de kleding zien, die al keurig in het pashokje hangen. Ko mag bij mij thuis ook mij in de ochtend stijlen: wat een vakvrouw is zij.

Kleding wordt vervolgens gepast, zit het goed, heb ik genoeg bewegingsruimte, zie je daar niet teveel decolleté of een zwembandje wat daar zit? Ko manoeuvreert zich er door heen en hangt of trekt her en der wat recht. Mmm toch een andere maat of hee leuk, die tas erbij, dat geeft net dat extra’s.

Ondertussen huppelt Margriet er door heen, maakt een praatje, probeert zenuwen weg te halen met haar aanstekelijke lach en dan nog even de route doornemen en de laatste puntjes op de i en dan is het zover: GOEDEMORGEN LIEVE EN KLEURRIJKE KIJKERS … de passessie gaat van start.

Margriet settelt op haar ijzeren gele troon en de modellen van vandaag, Annemieke en Annette staan in opperste paraatheid klaar voor hun eigen catwalk.
Maar dan achter die stoel…. daar staat Ko!

Zij helpt de modellen in de kleding, fatsoeneert her en der, doet een rits dicht of hijst de wraptop over een hoofd. Als een model terugkomt en zich naar het pashokje haast voor de volgende set, dan ruimt Ko ondertussen de gedragen set weer op en creëert ruimte en ook rust, niet geheel onbelangrijk!
Model komt pashokje uit en Ko staat al weer klaar.

Ondertussen praat Margriet de boel aan elkaar en is het model nog niet gereed (dat weet zij, omdat het model nog niet klaar staat op haar plaats van start) dan kletst Margriet lekker door, laat wat items uit de winkel zien en gaat gewoon door alsof er niets aan de hand is.

Voor Annemieke en Annette was het topsport, waarom nog naar de sportschool als je in combinatie met leuke en kleurrijke items én een passessie ook calorieën verbrandt …
De laatste woorden van Margriet live: we zijn klaar, de sessie zit er op.

Dan is het echt tijd voor ontspanning. Even bijkomen, even terugblikken. Iedereen is blij, de sessie was weer een feestje. En wat het leuke is in deze tijd: je hebt alle rust en tijd om items te bekijken, te passen en mee te nemen. Dat heb ik natuurlijk ook gedaan en weer wat moois meegenomen naar huis, thuis naar mijn eigen passessie. Alleen niet voor een groot publiek dit keer, maar voor mijn eigen man, die dan weer diep zucht : heb je weer wat nieuws, maar het stiekem leuk vindt dat zijn vrouw er zo kleurrijk bij loopt. Saai kan altijd nog, roep ik altijd …

Lieve en fleurige groet van Brigitte

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *