Gastblog Kleding Mijn Tantilly kledingkast Persoonlijk Tantilly Fans

De kledingkast van Gerdien Hijink

Hoi allemaal, het is weer tijd voor “de kledingkast van”, dit keer heb ik Gerdien Hijink gevraagd een stukje te schrijven. Gerdien is een trouw fan van Tantilly, maar daar kan ze zelf het beste over vertellen, ik laat haar aan het woord:

Eerst iets over mezelf. Ik ben Gerdien Hijink, woon met mijn man, in Zwolle. Ik ben 68 jaar en wij hebben 2 kinderen, waarvan onze zoon 3 jaar geleden is overleden, en 2 kleinkinderen. Ik heb veel lichamelijke klachten, reuma, een slechte rug waar ik al aan geopereerd ben. Hierdoor heb ik 15 jaar in de rolstoel doorgebracht, sinds 2006 uit, en ben al sinds 1992 afgekeurd. Ik ben een sportief persoon en elke dag in de sportschool te vinden en in de weekenden fietsen/wandelen we veel. Inmiddels heb ik AOW. De denkbeelden vroeger waren heel anders dan nu. Je moest met reuma niet in beweging want dat was te belastend voor je gewrichten. Gelukkig wordt daar nu anders naar gekeken. Als ik toen wist wat ik nu weet was ik niet in de rolstoel beland. Ben van jongs af aan al een sportfanaat geweest en erg blij dat ik dat in 2006, vaak wel met pijn, weer opgebouwd heb.

Ik heb Tantilly ontdekt tijdens een evenement in Deventer, geloof dat het het mooie Dickens festival op was in 2021 volgens mij. Inmiddels dus zo’n 3 jaar. We liepen door vele smalle straatjes waar je meestal de leukste winkeltjes tegen komt en op een gegeven moment kwam ik een winkel tegen waar heel veel kleur in de etalage hing. Daar werd ik naar binnen getrokken en mijn hart ging sneller kloppen. Wat een kleuren hingen daar. Allemaal kleuren waar ik gek op ben, roze en rood. Je zult mij niet in zwart zien, staat mij niet.

Ik zag altijd op tegen de wintermode waar het zwart, bruin en grijs weer de “mode” is. Niets voor mij.

Ik had in Zwolle nog wel een winkel die ook in de winter nog wat kleur hadden maar die hield ermee op.

HELP, WAT NU! Nog een andere winkel hier gevonden met kleur maar niet zoveel als bij Tantilly. Zij hebben voor de voorjaar/zomer collectie wel aardig wat kleur.

Mijn kast heeft er altijd kleurrijk uitgezien, voor zover dat lukte. Vooral als het somber weer is buiten ben ik uitbundig in kleur. Mijn motto: als het weer het niet doet moet je het zelf doen. Ik krijg in de sportschool ook altijd melding dat ik er weer kleurig uitzie na het douchen. Mijn sportkleding is ook fleurig.

Inmiddels is mijn kast al aardig gevuld met Tantilly. Ik hou van de leggings die lekker zitten en warm zijn. Zakken niet af wat een panty vaak wel doet bij mij. Ben gek op de jurken en rokken waar je veel bij kunt combineren. Ik heb natuurlijk ook nog een aantal wraptops, lange en korte mouw, een paar vesten en een aantal fijne blouses.

Ik mocht vroeger op de lagere school geen lange broek aan. Die moest uit in de gang voor we de klas ingingen. In de winter had ik er dan een (kriebel) maillot eronder en die kriebel maillot mocht uit als het Pasen was, hoe koud het buiten dan ook was, maar ik vond het heerlijk dat die dingen uit mochten. Vandaar, denk ik, dat ik liever rokken/jurken draag dan lange broeken. Dat zijn wel mijn favoriete kledingstukken.

Ik heb een paar keer met een passessie mee gedaan, erg leuk en ben bij de laatste fan dag geweest. Heel gezellig om andere Tantilly fans te leren kennen. Ik hou van mode en dit soort activiteiten.

Mijn man is ook gek op kleuren en erg enthousiast van de overhemden.  Hij vindt het erg dat de heren broeken ook vaak somber van kleur zijn. Als ik naar Tantilly ga wil hij mee om te kijken of er nog een overhemd is die hij nog niet heeft. Zo worden zijn “sombere” broeken op gefleurd. Inmiddels heeft hij ook al een aardig stapeltje overhemden en die worden ook veel gedragen.

Ik ben. wij zijn blij dat ik Tantilly ontdekt heb waar je gezellig wordt ontvangen in de winkel en nooit weg kunt gaan zonder een roze tas met, soms teveel, inhoud mee te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *