Kleding Persoonlijk Tantilly Fans

Het werk en hobby’s van Marike

Vandaag staat “onze eigen” Marike centraal in de blog.

Wie kent haar nou niet? Prachtig model, liefdevolle moderator van de fangroep. Marike heeft altijd wel iets liefs te zeggen.
Voor deze blog heb ik haar wat vragen gesteld over haar werk, minder kleurrijk dan je zou denken, als je de prachtige foto’s van Marike ziet. Maar ook haar hobby’s zijn speciaal, en heel divers. Lezen jullie mee, dan laat ik haar even aan het woord!

Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben Marike, 48 lentes jong en in de kop nog veel jonger, haha! Ik woon samen met mijn lief Thijs, onze 2 kinderen en éénoog kooikerhondje Sjuk aan de voet van de Sallandse heuvelrug, in het mooie Nijverdal. Ons deeltijd kind (schoonzoon) is ook vaak aanwezig, dus dat is een gezellige boel.

Hoe heb je Tantilly leren kennen?
Ik leerde Tantilly kennen in het jaar voor de pandemie uitbrak, doordat ik in hetzelfde theaterstuk speelde als Amber (model). Dit stuk heet “De geheime tuin” naar het boek van Frances Burnett. Ik hield al van gekleurde en vrolijke kleding en toen kwam ineens Amber voorbij op mijn scherm op een foto van Tantilly. In de tijd daarna werd ik gevraagd voor de passessie en naar aanleiding daarvan werd ik nog een paar maand later gevraagd voor een fotoshoot. Ik dacht: “huh… ik?” Nou, laat ik het proberen en als ik niet beval dan vraagt Chantal me niet vaker, haha!

Wat doe je voor werk, en hoe is dat zo gekomen, was dat altijd al je droom, of is het zo gegroeid?

Ik ben gastdame bij Stichting uitvaartverzorging Nijverdal en omstreken. Oftewel, ik zorg er samen met een hecht team van collega’s voor dat alles er tip top uitziet, dat families en vrienden een zo goed mogelijk gevoel overhouden aan het afscheid van hun dierbare. Ook hier ben ik op een bijzondere manier terechtgekomen. Op een dag stond één van de medewerkers aan de bel om te vragen of ik bij ze in het team wou. Ik kende deze aardige man van mijn dagelijkse wandelingetje met Sjuk en praatje in het bos.

Ook toen dacht ik: laat ik het maar gewoon proberen! Bij dit werk weet je pas of je ermee om kunt gaan als je het hebt ervaren, en het beviel goed. Ik vind het erg fijn als mensen met een dankbaar gevoel het gebouw verlaten.

Kan je Tantilly kleding dragen op je werk?
Ik kan geen Tantilly kleding aan op mijn werk helaas! Wij dragen voor ons werk nette pakken. Maar een mooie ketting kan wel natuurlijk!

Wat is je hobby?
Mijn hobby is motorrijden en ik ben ook graag creatief bezig. Dit resulteert bijvoorbeeld in grote, kleurrijke doeken, muurschilderingen en hennaversieringen. Ik ben officieel Henna artist, hiervoor heb ik een opleiding gevolgd in België. Op de foto zie je de buik van Amber, die ik met henna heb mogen versieren.

Doe je ook nog vrijwilligerswerk?
Op dit moment zet ik me in als vrijwilliger voor het prachtige Zunnewendefestival! Dit is een intiem, kleinschalig festival in streektaal. (alle streektalen behalve abn)

Heb je een levensmotto?
Mijn lijfspreuk is:
There is a crack in everything, that’s where the light gets in.
Dit ervaar ik ook vaak in m’n werk natuurlijk! ♡

Is er nog iets wat je wilt delen?
Ja! wat ik super fijn vind aan Tantilly, is dat het allemaal zo lekker draagt. Ik draag namelijk geen kleding die niet fijn zit, haha
Ook de kwaliteit vind ik erg goed. Alles blijft eigenlijk mooi, ook na ontelbare wasbeurten! En als ik een nieuw artikel voor het eerst was met een color catcher .. dan komt dit doekje gewoon wit uit de machine. Dit zegt genoeg over hoe mooi de kleuren blijven!

Marike’s kunst:

Dankjewel Marike voor je mooie foto’s en je prachtige antwoorden, het was heerlijk om dit te lezen!

4 Reacties

 1. Marianne zegt:

  wat mooi om zo te lezen Marike. Wat een mooie keuzes heb je gemaakt met alles en niets komt met toeval op je pad denk ik.
  Kijk elke dag uit naar je spreuken, oppepper of andere leuke vrolijke teksten. Leuk om te lezen!!!!!!

 2. Monique Derks-Willems zegt:

  Van alle markten thuis ‘onze Marike’! Jouw werk in de uitvaartbranche lijkt me heel dankbaar. Maar ook jouw creativiteit verblijd velen. Volgens mij ben je een super gastvrije, lieve (én beetje stoere) vrouw! Dit merken wij dagelijks aan de mooie woorden op de FB pagina. Dank hiervoor!

 3. Helma zegt:

  Wat een “crea bea” is Marike!! Leuk om haar wat beter te leren kennen!
  En ook Samantha’s schrijfstijl is geweldig!!

 4. Super leuk om je zo wat beter te leren kennen Marike! Leuk geschreven ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *