Kleding

Liefde voor de omkeerbare/dubbelzijdige jurkjes!

dubbelzijdige overslagjurk

dubbelzijdige overslagjurk

De categorie waardoor ik echt verliefd op Tantilly ben geworden is toch wel de omkeerbaar/dubbelzijdige kleding. Ik vind dit echt een geniale manier om je kledingstuk extra lief te hebben en te koesteren. Zeker ook omdat de stoffen vaak zo verschillen van elkaar dat je ook daadwerkelijk twee totaal verschillende stijlen kan dragen. Vandaag laat ik mijn dubbelzijdige/omkeerbare jurkje zien. Mijn eerste, maar absoluut niet mijn laatste!

Dubbelzijdige jurkjes

dubbelzijdige overslagjurk

Het jurkje Black & Red viel mij meteen op in de shop. Vooral omdat beide kanten zo ontzettend verschillend, en beide ook nog eens super leuk zijn! Het jurkje is van 100% katoen (en rekt dus niet) en heeft een overslag model. Het jurkje loopt wijder uit waardoor het een A-lijn heeft. Ideaal voor de dames die, net als ik, een buikje willen verbloemen 😉

dubbelzijdige overslagjurk

Het jurkje is dubbellaags waardoor hij ook ideaal is voor het najaar en de winter. In combinatie met een leuk vestje en een panty/legging kan het jurkje ook in de koudere periode van het jaar dragen.

dubbelzijdige overslagjurk

Ik draag dit jurkje in een maatje M. Deze past net aan, haha. De jurk valt op maat, maar aangezien ik aan de lijn ben wilde ik het jurkje in een maat M. Hij zal over een tijdje dus ietsje ruimer zitten zodat ik het striklint ook daadwerkelijk als strik kan knopen.

De rode kant heeft een beetje een retro patroontje. Zwart, rood, geel en blauw (en een tikkeltje paars als je goed kijkt) zorgen voor een vrolijk jurkje. Door de kleuren die in het patroontje voorkomen terug te laten komen in bijvoorbeeld je legging/panty of vestje creëer je ook telkens weer een andere look. Je kan op deze manier ontzettend veel stijlen en looks uit één jurkje halen.

dubbelzijdige overslagjurk

De andere kant van het jurkje is qua kleur ietsje ingetogener, maar niet minder gaaf! Deze heeft als ondertoon zwart het de retroprint is grijs/geel/wit. Hier zou je voor iets meer kleur bijvoorbeeld een mooi zonnig geel vestje bij kunnen dragen!

dubbelzijdige overslagjurk

Het striklint is overigens ook dubbelzijdig, die kan je dus zo “draaien” dat je wat contrast kan krijgen. Helemaal naar smaak te strikken dus.

Ik vind het trouwens ook leuk dat mijn dochters nu geen kritiek meer hebben op mijn vrolijke kleding. In het verleden kreeg ik vaak te horen dat ze het niet leuk vonden wat ik aan had. Nou trok ik mij daar niet zo heel veel van aan, maar ik vind het nu toch wel leuk om te horen dat ze mijn Tantilly kleding een stuk leuker vinden 😉

dubbelzijdige overslagjurk

Als ik een lange dag moet werken in de winkel, en dus de hele dag sta, dan draag ik deze jurk in combinatie met stoere dr. Martens schoenen. Maar voor een feestje of uitje vind het leuk om er gave laarzen onder te dragen. Ook met schoenen kan je dus een andere look krijgen.

‘Maar Hilde, als je zo dol bent op die omkeerbare/dubbelzijdig jurkjes…welke wil je dan nog aan je collectie toevoegen?’

Nou, zal ik die eens laten zien dan? 😉

En dit is nog niet eens alles van wat ik op mijn lijstje heb staan! Erg hè?! Maar ja, je wordt ook wel hebberig van al dat moois.

Ben je benieuwd naar alle dubbelzijdige en omkeerbare jurkjes? Kijk dan even in de Tantilly webshop. Hier kan je ook alles terugvinden over de beschikbare maten en overige informatie.

Ben jij ook in het bezit van een Tantilly dubbelzijdige jurk?

Liefs Hilde

2 Reacties

  1. Annemiek zegt:

    Ik heb dezelfde jurk als dat jij draagt in deze blog ook helemaal verliefd op die bijzondere kleuren en print. Ook heb ik 1 blouse en 3 dubbelzijdige rokjes☺ Tantilly veroverd ook nu mijn kast.

  2. Brigitte zegt:

    Ik heb zelf een dubbelzijdige jurk en een rok. Het is idd ideaal om te combineren. De ene keer de ene kant en dan weer de andere kant. Of na een pauze op je werk ineens de andere kant aan hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *