Kleding Tantilly Fans

De invloed van kleuren door Ivana

Tantilly

Kleuren hebben verschillende effecten op ons brein en emoties en dat is nog niet eens het enige. Ga eens na bij jezelf, hoeveel mensen in je omgeving uiten zichzelf als ze iets moois zien? En als je het jezelf afvraagt waarom, het antwoord is KLEUR!

Kleurrijke kleding

Er zijn verschillende soorten kleuren. Denk aan blije, vriendelijke, en opvrolijkende kleuren. Uiteraard heb je ook kleuren die ervoor zorgen dat je jezelf zeker voelt. Felle kleuren bijvoorbeeld geven je een een positief en een natuurlijk comfortabel gevoel.

Er zijn veel meer kleuren dan alleen die van de regenboog en het is leuk om te weten dat elke kleur een ander effect heeft op onze stemming.

Je kan denken aan alle soorten emoties, passie, verlangen, dankbaarheid, veiligheid, liefde, inspiratie, hoop, romantiek en nog veel meer..

Elk van deze emoties worden ook teweeggebracht door kleur, soms een klein beetje, of erg veel.

Vraag jezelf af, hoe beïnvloeden kleuren mijn stemming? Een kleur, of een combinatie, wat doet dat mij en mijn omgeving?

Tantilly winkel

Blauw

Blauw is de kleur van helderheid en innerlijke kracht, gedachten en gevoelens. Als je verdrietig bent wordt het aangeraden om deze kleur te gebruiken. Blauw beurt je namelijk op! Op romantische dagen kan het gevoel versterkt worden en bij zakelijke afspraken kan het er ook juist voor zorgen dat er meer vertrouwen en concentratie ontstaat.

Niet te vergeten, blauw is de meest gekozen lievelingskleur onder mensen. Dit komt omdat het de kleur van de zee is, deze omgeving zorgt ervoor dat we ons ontspannen voelen en werkt mentaal dus erg goed op ons.

De blauwe kleur staat bovenaan bij de vertrouwelijke kleuren en geeft dus je ook meteen een ontspannen gevoel bij het zien van deze mooie rustgevende kleur.

Bij het inrichten van je woning of bij het kiezen van de kleding zul jij dus ook deze kleur krachten met je meenemen. De blauwe kleur stimuleert je actief te zijn, mensen om je heen te helpen, in een ontspannen stemming te blijven en straalt positiviteit uit. Lichtblauw en turquoise zorgen voor een extra ‘’zen’’ gevoel.

Geel

Tantilly vest

De kleur geel zorgt ervoor dat jij je optimistisch en blij voelt! Het is de kleur van hoop en zonneschijn. Mooi hè? Versterk je innerlijke kracht met geel, hier doe je vriendschappen goed mee en zorgt voor blijdschap.

Geel is de meest energieke kleur van alle warme kleuren, denk hierbij aan rood, bruin, koraal, legergroen, roest oranje en beige. Deze warmste kleur zorgt voor zelfverzekerdheid.

Hou jij ook zo veel geel? Naast dat dat ons een fijn gevoel geeft, doet het ook iets met onze hersenen. Bij het zien van deze kleur maken we serotonine aan, dit zorgt ervoor dat alle positieve gedachten en ervaringen nog sterker worden.

Geel, de kleur van de lach, blijdschap en natuurlijk de zon. Geel is blijdschap. Het zorgt ervoor dat jij je relaxt voelt en het stimuleert de creatieve kant van je brein. Je krijgt hier inspiratie voor terug en een open visie. Deze fijne kleur versterkt ook de band tussen jou en andere mensen, je zult positiviteit uitstralen en daar houden mensen van. Geel is dus voor iedereen!

Paars

Tantilly sjaal

Paars is de laatste zichtbare kleur in het spectrum van de prachtige regenboog tussen opvallend blauw en magisch violet. Paars staat in verbinding met creativiteit, spiritualiteit, mysterie en rijkdom.

Lichtere soorten paars creëren een ontspannend gevoel bij de kijker. Fel paars zorgt weer voor een meer luxer gevoel. Hoe lichter de kleur paars, hoe meer romantiek en mysterie.

Naast dat de kleur je een luxe en uniek gevoel geeft, staat het ook voor individualisme, specialiteit, zelfverzekerdheid, humanitarisme en heel veel wijsheid. Het zorgt ook voor dat je fantasie ontwikkelt, het wordt dus ook aangeraden om verschillende kleuren paars te combineren in kinderslaapkamers.

Overal waar je kijkt, bloemen, edelstenen, wijn, boombladeren als ze van kleur veranderen, overal zul je paars vinden en het zal je een magisch gevoel geven!

Allemaal verschillende soorten tinten paars maar allemaal een lid van dezelfde familie.

Violet

Tantilly sjaal

We verwelkomen de laatste kleur van de prachtige regenboog. Violet creëert een balans tussen de spirituele en fysieke energie.

Je zult jezelf wellicht afvragen, zijn lila en violet dezelfde kleuren? De kleur violet is niet zo intens als lila, maar ze zijn redelijk synoniem aan mekaar. Beide kleuren hebben hetzelfde effect, denk aan de energie, mysterie en rijkdom als de basiskleur paars.

Wat leuk is om te weten is dat violet een directe connectie heeft met het deel van het brein wat staat voor fantasie. In het algemeen zijn alle paars tinten verbonden aan dromen, fantasie en speciale momenten.

Roze

Tantilly broek

Denk aan de zonsopkomst en de mooie zoete zon die begint te schijnen in de vroege ochtend.. op deze kleur wordt toch iedereen verliefd?

Roze staat voor vrouwelijkheid en romantiek. Liefde en gevoeligheid, vrolijkheid voor iedereen die haar mag zien. Deze romantisch kleur zorgt voor een ‘’zoet’’ gevoel, zoals bloemen in onze gedachten zouden ruiken.

We houden van roze, nee, we zijn er gek op! We hebben verschillende soorten jurken, rokjes, en zelfs sjaals in deze mooie kleur of waar je ze leuk mee kan combineren.

Rood

Tantilly jurkje

Rood is de kleur van kracht en zorgt er meteen voor dat je bij je omgeving opvalt. Deze krachtige kleur zal wellicht niet snel gekozen worden als zijn of haar favoriet, maar toch werkt deze sterke kleur ook op ons brein.

Wil je goed opvallen? Draag rood! Want deze kleur zorgt ervoor dat je brein wakker wordt. Deze kleur kun je dus goed gebruiken op je werkplek. Denk eens aan een stoplicht, van die rode kleur word je toch ook wakker?

Een leuk weetje is dat de meeste mannen zich aangetrokken voelen tot vrouwen die rood dragen, omdat het zoals je eerder hebt gelezen het brein wakker schudt. Daarnaast lijkt het alsof de kleur rood de tijd wat vertraagt in je hersenen, dus heb je een leuke date waarvan je eigenlijk hoopt dat het nog heel lang voortduurt? Draag rood!

Oranje

Tantilly dress

De kleur oranje hoort bij de familie van de warme kleuren.

Oranje zorgt voor comfort, warmte, veiligheid, vriendelijkheid, vitaliteit, passie en plezier.

Deze warme kleur verbetert het gevoel van plezier en blijdschap.

Oranje bestaat uit een mix van rood en geel en dat maakt het volgende zo interessant: het rode is levendig en net zoals het rood, zorgt oranje er ook voor dat je opvalt. Het gele verspreidt een gelukzalig gevoel en daarvoor straalt het blijdschap en geluk uit overal waar je komt. De oranje kleur creëert een effect dat het zuurstof gehalte in het brein verhoogt. Daarnaast zorgt deze speciale kleur ervoor dat je zin krijgt in een lekkere maaltijd. Oranje is een krachtige kleur die ervoor kan zorgen dat je concentratie gericht op fysieke objecten verhoogt.

Groen

Tantilly zijden jurk

Gericht op harmonie, aarde, liefde, frisheid en balans..

Groen begon bij het begin van de wereld, groen hoort bij de natuur.

Vanaf het begin der tijden heeft men een prachtig geschenk gekregen van de wereld, namelijk de natuur, hier mogen wij met zijn allen van genieten, elke dag weer. Groen staat als eerste in de rij voor relaxte en fijne gevoelens.

We zullen het ons misschien niet eens realiseren, maar als we bijvoorbeeld op vakantie gaan, wat we ons zullen blijven herinneren zijn de mooie natuurplekken. Samen met deze mooie herinnering bewaar je het ontspannen gevoel wat je had.

Groen zit niet alleen in de natuur. Groen vangt je zicht op een natuurlijke manier en het brein heeft niet gevoel dat het zichzelf moet aanpassen, daarom maakt het je kalm.

Groen is het meest verbonden met het gevoel van natuurlijk, kalm en basis, of van ‘’het begin’’. Deze natuurlijke kleur heeft ook een helende werking op je geest en daarom is het een hele goede kleur om thuis te hebben. Het beste om te hebben zijn natuurlijke echte planten, maar ook groene accessoires of een groene muur doen al een hoop.

In de natuur, of met kleding, een leuke jurk, het maakt het niet uit welke kleur groen je draagt of ziet. Elke kleur groen, denk aan zee groen, fel groen, appeltjes groen, gras groen, mos groen of leger groen, de kleur zal altijd een perfecte balans geven in je hersenen.

Zwart

Tantilly jurkje

Zwart is een basis kleur. Het creëert het gevoel van veiligheid, emotioneel en fysiek, serieus, professionalisme en mysterie. De kleur zwart bakent de persoonlijkheid af, hierdoor ontstaat er een geraffineerde en uitmuntende uitstraling. Deze zwarte kleur is de meest krachtige kleur en zodra je het gaat combineren met een andere kleur zal het krachtige wat afnemen. Daarnaast kleedt zwart af en geeft het een slank effect.

De zwarte kleur bevat alle kleuren en het opent de gedachten voor de meest heldere communicatie. Bij Tantilly houden wij van veel kleur en gebruiken wij zwart als een accent op een kleurrijk kledingstuk of als decoratie. Toch kun je bij ons veel zwarte basic stukken vinden, zoals leggings, korte en lange mauw tops, sandalen en cardigans.

Kastanjebruin

Tantilly zijden jurk

De kleur kastanjebruin is een tint van rood en bruinrood. Een gepassioneerde kleur gecreëerd door de mix van de kleuren rood en blauw.

Het is geen sterke en krachtige kleur, maar wel erg warm. We voelen ons hierin weer aangetrokken door de kleur rood en straalt schoonheid uit en warmte.

Hetzelfde als rood is kastanjebruin ook de kleur van liefde, het opent je gedachten en ontwikkelt creativiteit. Ambitieuze en gevoelens van zelfverzekerdheid zullen ontstaan bij het zien van deze warme tint.

Wij bij Tantilly houden van deze kleur en gebruiken haar vaak in onze nieuwe lente jurken of onze katoenen gerecyclede bloemen!

Bruin

Tantilly sjaaltje

De kleur kastanjebruin is een tint van rood en bruinrood. Een gepassioneerde kleur gecreëerd door de mix van de kleuren rood en blauw.

Het is geen sterke en krachtige kleur, maar wel erg warm. We voelen ons hierin weer aangetrokken door de kleur rood en straalt schoonheid uit en warmte.

Hetzelfde als rood is kastanjebruin ook de kleur van liefde, het opent je gedachten en ontwikkelt creativiteit. Ambitieuze en gevoelens van zelfverzekerdheid zullen ontstaan bij het zien van deze warme tint.

Wij bij Tantilly houden van deze kleur en gebruiken haar vaak in onze nieuwe lente jurken of onze katoenen gerecyclede bloemen!

Wit

Yin & Yang..

Het gehele tegenovergestelde van de kleur zwart. De kleur wit zal bij je opvallen. Denk eens aan de puurheid van wit, het gemakkelijke en het open gevoel.

Doktoren en ander medisch personeel dragen veel wit, het geeft namelijk een hygiënisch uiterlijk. Denk ook maar eens aan de omgeving waarin zij werken.

Welke kleuren zou ik dragen naar het werk?

Kleurrijk, een kleur, retro of toch die leuke bloemenprint? Als je geen zakelijke dresscode hebt, draag dan iets waar jij jezelf goed invoelt! Wij raden het aan om te combineren en kleurrijk te zijn, dus speel met verschillende opties, er zit geen limiet aan. De kleur oranje is vriendelijk, blauw is krachtig en geeft zelfcontrole, het bruin is warm en de groene tint zorgt voor frisheid en balans. Probeer deze kleuren met elkaar te combineren door middel van een bloemen of retro jurk. Hartstikke leuk!

Welke kleuren zou ik dragen als ik graag wil opvallen?

Er zijn meerdere kleuren waar je voor zou kunnen kiezen wil je echt de show stelen. Denk eens aan oranje, wat zorgt voor vriendelijkheid en comfort, dit geeft je een unieke look. Oranje bevat de kleur rood, dat ervoor zorgt dat het effect sterk is maar toch subtiel. Het is leuk om deze kleuren te combineren tezamen met wat leuke prints zodat je kledingstuk nog specialer wordt. Ben je niet zo van de oranje? Geen probleem, denk eens aan de groene kleur, deze is ook uniek! Groen is mooi vanwege haar balans, de kleur van de natuur, harmonie en natuurlijk valt groen ook op. Als je nagaat hoeveel mensen genieten van de mooie natuur, dan zal jouw groene kledingstuk ook zeker gaan opvallen.

Tantilly nieuw

Welke kleur kan ik combineren met rood voor een extra romantisch gevoel?

Met de kleur rood kun je een gemakkelijke combinatie krijgen met roze voor een écht romantisch gevoel. Laten we vooral ook niet vergeten dat een leuke jurk of rok, maakt niet uit welke kleur, er ook al voor zorgt dat je in een romantische sfeer terecht komt. Dus, als je warme kleuren draagt zoals geel, oranje, kastanjebruin en roze ben je al zeker op de goede weg.

Tantilly  dubbelzijdig

Welke kleur zou ik kunnen dragen voor een romantische date?

De perfecte kleur voor een romantische eerste of onvergetelijke date is rood, de kleur van de passie. Zoals je hiervoor misschien al hebt gelezen, heeft rood het sterkste effect op ons brein. De kleur rood is romantisch, zeer vrouwelijk en mannen vallen snel op een vrouw die rood draagt.

Als je mysterieus over wilt komen draag dan paars. Straal je liever kracht uit? Denk dan eens aan de kleur blauw.

Tantilly nieuw

Dus, als ik het goed begrijp kunnen kleuren mijn stemming beïnvloeden?

Het antwoord hierop is ja! Kleuren kunnen verschillende effecten bij je teweeg brengen. Ze kunnen je opvrolijken, of juist zorgen voor meer balans, liefde, blijdschap en zelfverzekerdheid. Zo kunnen we nog wel even doorgaan want kleuren doen nog veel meer met ons, zelfs als je het niet merkt heeft kleur een uitstraling op ons.

Soms zul je het effect van een kleur juist sterk aanvoelen, zoals het bezoek in een kamer met een dezelfde kleur.

Tantilly

Welke kleuren kan ik het beste combineren met mijn kleding voor een sollicitatiegesprek?

De beste kleur hiervoor is oranje. Deze kleur toont vriendelijkheid, creativiteit, veiligheid en nog veel meer. Als je niet extra indruk hoeft te maken dan zijn de kleuren die je draagt minder belangrijk. Toch raden wij het wel aan om gekleurde kleding te dragen omdat ze toch laten zien wie je bent. Mis geen enkele kans om wat kleur in deze wereld aan te brengen.

tantilly

Hebben kleuren in diverse culturen ook een andere betekenis?

We zijn erachter gekomen dat kleuren diverse effecten kunnen hebben op ons brein, maar het is niet alleen dat, er is zeker ook een verschil in hoe culturen naar kleuren kijken.

Een voorbeeld, de kleur rood staat voor liefde, maar het staat ook voor oorlog, bloed, ziekenhuizen en de dood. Vanuit een ander perspectief, in het oosten staat rood weer voor blijdschap en rijkdom. Het is ook de kleur van het huwelijk, rood wordt hierin ook gebruikt voor diverse ceremonies en feesten.

Liefs, van Chantal van Haaren en Ivana Engels

#kleuren #regenboog #invloed #emoties #tantilly #color

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *