Kleding,  Tantilly Fans

Gastblog Romy: Outfit | Warme en duurzame jurk van Tantilly

winteroutfit met jurkPin this image on Pinterest

Jurkjes draag ik het liefst het hele jaar door. Meestal trek ik dan gewoon een dik vest over een zomerjurk heen. Maar eerlijk? Een pietsie koud is dat soms wel. Daarom sprong ik een gat in de lucht toen ik een mooie winterjurk scoorde die vrouwelijk, kleurrijk én lekker warm is. Oh ja, en ook handgemaakt! Die jurk vond ik het vastleggen meer dan waard. Ik trok er zelfs met het ijskoude weer mijn jas voor uit om vriendlief de jurk te laten fotograferen. Kijk je mee naar de outfit?

“Slecht weer bestaat niet”

Ik las online een keer de quote “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”. Ik moet bekennen dat ik van dat laatste weleens een handje heb. Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op alles wat ik in de kast heb hangen. Maar ik ga niet altijd even warm gekleed de deur uit, zeker niet voor iemand die zo’n koukleum is als ik. Dan besef ik pas als ik naar buiten stap dat een panty van 40den misschien niet ideaal is in combinatie met een temperatuur van 2 graden. Of dat mijn zomerjurkje binnen met de verwarming aan toch ietsje warmer aanvoelde dan als ik in de koude wind loop.

Daarom was ik heel enthousiast toen ik ontdekte dat er zoiets als winterjurkjes van dikke stoffen bestaat. Een jurk die ook nog warm is? Dat klonk mij als muziek in de oren!

winteroutfit met jurkPin this image on Pinterest

Over het kleurrijke & duurzame merk Tantilly

Op Instagram had ik al vaker het mooie merk Tantilly gespot. Dit kledingmerk staat bekend om de kleurrijke handgemaakte kleding in maat 36 tot 52. Bloemetjes, vrolijke dessins en felle kleuren knallen al snel van je scherm af zodra je de site opent. Je begrijpt vast dat ik als een kind zo blij was toen ik alle jurken, vesten en rokjes bekeek.

Nog mooier is dat de kleding allemaal met de hand gemaakt wordt in duurzame ateliers. De meeste kleding komt uit Nederland. Daarnaast heeft Tantilly een aantal fair fashion-ateliers in India, Indonesië, Thailand en Turkije. Tantilly heeft nauw contact met alle ateliers en garandeert dat de kleding onder goede arbeidsomstandigheden en tegen een eerlijk loon is gemaakt. Dat maakt een aankoop van Tantilly wat mij betreft nóg mooier.

Naast de online winkel heeft Tantilly ook een fysieke winkel in Deventer. Toen ik dat ontdekte, baalde ik uiteraard even dat ik daar als Randstadmeisje niet om de hoek woon. Anders was ik er graag regelmatig gaan rondneuzen.

tantilly jurk duurzame jurkPin this image on Pinterest
tantilly jurk duurzame jurkPin this image on Pinterest
tantilly jurk duurzame jurkPin this image on Pinterest

Fluweelzacht & fijn

Verrassend genoeg koos ik uit de collectie met jurken eens niet voor een jurk met superfelle kleuren, maar voor een iets neutraler exemplaar. Mijn jurk van Tantilly is de “Nilana Winter Dress – Black Graphic Retro Print”. Deze mooie jurk met grafische print leek me een fijne basic om met elk mogelijke vest in mijn kast te kunnen combineren.

Het is een A-lijn-jurk – een model dat eigenlijk bij elk figuur wel past. Je taille lijkt er slanker door en je heupen juist iets voller. De V-hals was voor mij een stapje uit mijn comfortzone. Meestal kies ik voor wat hoger gesloten jurkjes, maar het leven is te kort om altijd maar aan dat soort gewoontes vast te houden. Dus V-hals it is!

Verder is het een superfijne jurk. De stof voelt heerlijk zacht aan en is inderdaad heel warm. Ik ben gewend aan dunne zomerjurkjes zonder voering. Deze jurk is echt andere koek. Ook heeft de jurk driekwartmouwen, wat hem sowieso meer winterproof maakt dan mijn andere jurken.

winteroutfit met jurkPin this image on Pinterest

Over de jurk heen droeg ik uiteraard een fijn vest. Dit warme exemplaar is ook een mooie fair fashion-item. Ik kocht het deze herfst bij watMooi. De laatste tijd ben ik helemaal van de warme kleuren, zeker voor het najaar. Deze combinatie van de winterjurk met het vest past daarom helemaal mijn mijn straatje.

Barts primeur als Insta-boyfriend

Naast mijn nieuwe outfit kun je op deze foto’s trouwens nog iets anders terugzien: Barts fotografietalenten. Sinds corona maak ik mijn meeste outfitfoto’s zelf – binnen mijn eigen woonkamermuren met de zelfontspanner. Dit keer kroop Bart voor me achter de camera. Een volleerd fotograaf en Insta-boyfriend, toch?!

Overigens keek hij me wel wat raar aan toen ik in de kou mijn winterjas uittrok voor de foto. Ach, het leven van een blogger met een voorliefde voor kleding. Gelukkig is buiten poseren in deze warme jurk al een stuk fijner dan in een flinterdun zomerjurkje voor de camera staan. Absoluut een blijvertje, deze winterjurk!

Jurk: Tantilly
Vest: SKFK (via watMooi)
Schoenen: OMODA
Ketting: boetiekje in Praag
Panty: Action

Draag jij weleens jurken in de winter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *