Kleding

Helemaal happy in mijn Tantilly Sofia Dress! En leuke boekentips voor het voorjaar.

Sofia Dress

Sofia Dress

Had Tantilly kunnen voorspellen dat deze jurk zo hard zou lopen? Ja! Absoluut! Want deze jurk is gewoon fantastisch. Na de promotie op Facebook en de blog die ik erover maakte, gingen de Sofia Dresses als warme broodjes over de toonbank. Naar mijn weten is de zwarte variant al uitverkocht. Wil je dus ook nog genieten van deze prachtige jurk? Wees er dan snel bij, er zijn nog een paar roze en nog een paar gele verkrijgbaar in de webshop.

Tantilly Sofia Dress

Sofia Dress

De Sofia Dress zit echt heerlijk. Vooral het A-lijn model is voor mij echt top. Ik heb het al eerder geschreven, ik heb echt een flinke buik, maar je ziet dat zo op de foto helemaal niet (ok, nu ik zit terwijl ik dit type heb ik wel een flinke rol. Haha). Het fijne van deze jurk vind ik ook het fijne viscose stofje. In de zomer zal ik deze jurk dragen met blote benen. En door de fijne trompet/vleermuis-mouwtjes, verberg je eventuele kipfiletjes en zit het toch prettig (niet zo strak rond de bovenarmen).

Maar het jurkje kan ook prima op dagen dat het wat frisser is. Zo heb ik er nu een legging onder en mijn stoere cowboylaarzen. En met een spijkerjasje maak je de look helemaal af. In het najaar volstaat een heerlijk vest van Tantilly natuurlijk ook perfect.

Sofia Dress

Het riempje is er één die ik heel veel combineer met mijn jurkjes van Tantilly. Deze heb ik ooit in Engeland gekocht en maakt een outfit vaak een beetje feestelijk. Ook kan je dan nog extra accent leggen op je taille. Maar de jurk heeft door het model al een mooie taille, dus een riempje is absoluut niet noodzakelijk.

 

Sofia Dress

Stiekem hoop ik dat Chantal van Tantilly nog veel meer gave stofjes tevoorschijn tovert en nog veel meer Sofia Dresses gaat voeren in het assortiment. Want langere jurkjes vind ik persoonlijk heerlijk in de zomer. Ik voel mij daar prettiger in dan in korte jurkjes. Mijn Sofia Dress gaat deze zomer dus veel gedragen worden!

Je kan de roze variant en de gele variant nog (tijdelijk) online bestellen voor €79,99.

Boekentips voor het voorjaar

Ik wil in mijn blogs wat vaker ook een persoonlijke noot toevoegen. Nou ben ik op en top boekenwurm. Ik werk in een boekhandel, schrijf recensies en lees dagelijks ook heel veel. Daarom leek het mij leuk jullie nog wat boekentips te geven voor het voorjaar.

Zachtop lachen – Malou Holsuijsen

Dit boek hebben we met mijn werk als boek van de maand gekozen voor deze maand. Ook absoluut een aanrader voor de jeugd op het VO.

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen gaat over een jonge vrouw met galgenhumor, een dode Indische oma en een groot talent zich laconiek en luidkeels door het leven te bewegen.

Als ze van het ene op het andere moment ’s nachts bang is om te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te begeven, wordt ze geconfronteerd met de tekortkomingen van haar oh zo humoristische kijk op de werkelijkheid. Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op. Waar komt haar grenzeloze sarcasme nou werkelijk vandaan? En wat heeft het familiemotto, ‘eten is zilver en zwijgen is goud’ met dit alles te maken?

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen is een rauwe dialoog tussen een psycholoog en een patiënt-in-ontkenning over een allesbepalend geheim, afgewisseld met het tenenkrommende verhaal van een op het oog zorgeloos bestaan.

Unsinkable – Lotte van den Noort

Dit is een Young Adult boek, maar ook erg leuk om te lezen als volwassenen. Het is een hervertelling over de Titanic.

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan?
Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt.
Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van.
Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Ik lees niet veel non-fictie, maar dit boek vond ik heel indrukwekkend. Erg goed uitgediept en fijn om te lezen dat we toch niet zo “slecht” zijn als de media ons soms wil voorschotelen 😉

Een nieuwe geschiedenis van de mens

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?
Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Kastanjehove – Tommie Niessen

Een nieuw boek in de winkel. Hou je van Hendrik Groen? Dan is dit absoluut een aanrader. Humor met een puur en ontroerend randje.

In Kastanjehove weet de negentienjarige Thomas niet goed wat hij wil met zijn leven. Hij is al met drie opleidingen gestopt. Op advies van zijn moeder is hij nu begonnen aan een opleiding in de zorg. Zijn eerste stage is hij goed doorgekomen, maar zijn tweede stage in een verpleeghuis blijkt een stuk pittiger… Thomas komt erachter wat het echt betekent om in de zorg te werken: strakke roosters, vermoeide collega’s, eigenzinnige bewoners en vreemde regeltjes. En daar blijft het niet bij, want naast de gebruikelijke drukte in verpleeghuis Kastanjehove staat er iets op de planning wat een enorme impact zal hebben op de bewoners: een verbouwing.

Meningsverschillen tussen collega’s, de bewoners en de directie van Kastanjehove leiden tot veel onrust en onzekerheid. Voor Thomas is het al moeilijk om te begrijpen wat er allemaal gebeurt in de zorg. Laat staan wat er nu gaat veranderen in Kastanjehove. Maar hoe langer hij er werkt, hoe meer grip hij erop krijgt, en Thomas krijgt steeds meer plezier in zijn werk. Eindelijk heeft hij iets gevonden wat bij hem past en dat voelt goed. Met hulp van bewoners borrelt er een strijdplan op. Kan hij dit ook ten uitvoer brengen?

Toevluchtsoord – Jérôme Loubry

En tot slot nog een thriller. Dit is één van de beste thrillers die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Een echte psychologische thriller met een megasterke plottwist.

Ze zegt te zijn ontsnapt van een eiland. Maar niemand heeft ooit van dat eiland gehoord.

Voor de fans van Karin Slaughter, Lee Child, J.D. Barker en Thomas Olde Heuvelt.
 

‘Loubry is een meester in het bespelen van je zenuwen.  Dit boek is ijskoud, doodeng en heeft een briljante plot. Om in één keer te verslinden.’ Le Parisien

De jonge journalist Sandrine heeft haar grootmoeder nooit gekend. Als ze hoort dat de vrouw is overleden, wil ze graag de plaats bezoeken waar haar grootmoeder vrijwel haar hele leven heeft gewoond: een eiland voor de Franse kust. Sandrine reist af naar het  koude, grijze eiland en maakt kennis met de bewoners. Die zijn  daar, net als haar grootmoeder, in 1946 komen wonen en  er nooit meer weggegaan.

Al snel realiseert Sandrine zich dat de bewoners een gruwelijk  geheim bewaren. Er is destijds iets vreselijks gebeurd, want  de bewoners zijn na al die jaren nog steeds doodsbang. Iets weerhoudt ze ervan het eiland te verlaten, alsof ze gevangenen zijn… Steeds sterker vermoedt Sandrine dat ook zijzelf door iets of iemand in de gaten wordt gehouden. Iemand die misschien ook een rol  heeft gespeeld in de onfortuinlijke dood van haar grootmoeder.

Wanneer inspecteur Damien Bouchard te horen krijgt dat er een  jonge vrouw op het strand is aangetroffen, treft hij haar zwaar  getraumatiseerd en onder het bloed aan. De vrouw, die Sandrine heet, beweert een vreselijke ontdekking te hebben gedaan  op een eiland niet ver van de Franse kust.

Het probleem? Niemand heeft ooit van dat eiland gehoord.

**************

Heel veel leesplezier en ik hoop dat het je gelukt is een Sofia Dress te scoren!

Liefs Hilde

3 Reacties

 1. Brigitte zegt:

  Wat een heerlijkheid deze jurk! Ziet er stunning uit!
  Ineens ging de tekst over boeken en dacht : huh heb ik iets aangeklikt , maar nee hoor , je doet er ook nog leuke boekentips bij! Nice

 2. Heel leuk geschreven weer en bedankt voor de boeken tips! En ja die Sofia dresses zijn echt da bomb, en wat je zegt, hopelijk komen er nog vele varianten van want deze jurk is echt een aanrader voor alle vrouwen! ?

  1. Clasien zegt:

   Wat ontzettend leuk geschreven en zo’n prachtig jurkje.
   Bedankt voor de gave boekentips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *