Tantilly Fans

Creatief met Tantilly! Stempelen!

Vandaag geen Tantilly kledingblog, maar een creatieve blog! In de stenen winkel van Tantilly in Deventer heb je namelijk niet alleen kleding en accessoires te koop. Er zijn ook hele gave andere items in de winkel die eigenaresse Chantal meeneemt vanaf haar reizen over de wereld. Super gaaf natuurlijk! Bijvoorbeeld prachtige stempels uit India, handgemaakt en uniek. Tantilly fan Gerjon is heel creatief en heeft een leuke blog geschreven over het stempelen, enjoy!

Stempelen

Hallo lieve dames,

Er is me gevraagd of ik een uitleg kon schrijven over het gebruik van de mooie houten blokstempels.

Nou hier kom het. Voor dit voorbeeld heb ik verf gebruikt. Natuurlijk kun je het ook met inkt doen. Maar als je met inkt werkt, druk dan nooit je stempel teveel in het inktkussen aangezien er dan teveel inkt op je stempel komt. Het beste is om te deppen op het stempelkussen, je kan aan de stempel zien of er voldoende inkt op je stempel zit.

Ik heb met de stempel een scraplayout mee gemaakt, maar je kan er nog veel meer mee natuurlijk. Zo kan je de stempels, vooral de grotere formaten, ook gebruiken om mooi op de muur te stempelen bijvoorbeeld. Maar je kan het ook op kleding gebruiken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ik ben begonnen met een wit A4 vel dikker papier en twee kleuren verf.

Het roze heb ik uitgesmeerd met een kwast op het papier en de blauwe verf op een glad stuk plastic, kan ook op bakpapier of net wat je in huis hebt.

Ik ben toen met de schone stempel in het roze gaan drukken zodat je wat verf van het papier weghaalt in de vorm van de stempel. Dit is dus al 1 techniek met je mooie stempel.

 

Daarna heb ik de stempel schoongeveegd met een oude lap en hem in de blauwe verf gedrukt, en dan op je papier. Je krijgt geen super strakke afdrukken, maar het geeft wel een mooi effect.

Daarna heb ik de houten stempel een beetje natgespoten met een sprayflesje (gerecycled van haarspray of zo).

Zo wordt de verf wat natter en krijg je een duidelijke afdruk van de mooie mandala stempel.

Ik heb het stempelen met de natte verf op verschillende plekken op het papier een aantal keren herhaald. Eerst de stempel in de verf gedrukt en op het papier. Dan de stempel beetje natspuiten en weer op het papier. Zo vaak als jij vindt dat het genoeg is. Op deze manier heb je een prachtige achtergrond gemaakt voor je scrapbook layout!

Ik heb voor deze layout het A4 op 8 bij 8 inch gesneden en er een bijpassend lintje bij gezocht.

Ook heb ik de reststukken gebuikt als strook onder het lintje en de stukken mandala in de drie hoeken. Een mooie tekst op een ovaal label gestempeld en alles vastgeplakt. Toen heb ik de tekst en de foto bedekt met rest papier en nog met goud en zilver verf gespetterd. Op deze manier heb je een prachtige layout op een hele simpele en creatieve manier gemaakt! Heerlijk bezig met creatieve dingen en met mooie materialen.

De stempels zijn in verschillende maten verkrijgbaar vanaf €8,50 tot ongeveer €19,99. De stempels zijn niet online verkrijgbaar maar ik weet zeker wanneer je een mailtje naar Tantilly stuurt het wellicht mogelijk is om hier iets op te verzinnen 😉

Bedankt voor je inspirerende blog Gerjon!

3 Reacties

  1. Gea veldhuizen zegt:

    Mooie uitleg Gerjon !!

  2. Clasien zegt:

    Ontzettend leuk en inspirerend Gerjon. ?

  3. Wat gaaf Gerjon!!!! Leuk dank je wel voor het delen met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *