Kleding Shop the Look Stoffen

Zo’n top is top, maar wat is het verschil tussen de tops?

Hoi!

 

Het was even stil rondom mijn blogs, er waren even wat zaken in mijn privéleven die voor gingen. Maar… Daar ben ik weer! En deze keer heb ik een blog die hopelijk top is! Oh wacht, ik zeg het verkeerd… Hij gaat over tops 😉 . Bij Tantilly koop je naast veel jurkjes, rokken en vesten namelijk ook mooie tops. Maar wat is nou het verschil tussen de populaire Twisted Top en de Wrap Top? Ik leg het je uit en geef je meteen wat inspiratie.

Om meteen met de deur in huis te vallen: De Twisted Top heeft altijd een print. De top kenmerkt zich door een overslaggedeelte aan de bovenkant en de top sluit mooi aan op het lichaam. De plooien camoufleren een eventueel buikje.

Ter inspiratie laat ik er alvast één zien:

Dit is de Daisy Bloemen top. De mouwen zijn iets langer. Zo’n top is prima te combineren met bijvoorbeeld een spijkerbroek, maar ook erg leuk met een Poppy rokje (summer dots) zoals ik doe op de foto. Deze rok heeft twee kanten, de andere kant kun je op de site zien. Nog even terug naar de Twisted Top, die is van viscose, een ontzettend fijn en soepel vallend stofje. Ik vind hem zelf super schattig, de ondergrond is zwart en de bloemetjes erop hebben een heerlijke retro touch.

Maar hoe zit het nou met een Wrap Top? Qua vorm zijn er veel overeenkomsten. Ook deze top heeft een plooitje bij de buik en een overslag gedeelte. Maar: de Wrap Top is meestal een effen top en hij is van katoen. De top is er in ontzettend veel effen kleuren en hij is er in zowel een lange als korte mouw. Nog even voor de duidelijkheid: op onderstaande foto (die eerder in een blog van mij voorbij kwam) draag ik dus een Wrap Top:

Volgens mij moet het nu wel duidelijk zijn. Dan is het nu tijd voor wat inspiratie! Op de foto’s heb ik de Twisted Tops gecombineerd met Poppy rokjes. De tops zijn niet allemaal van hetzelfde materiaal, waar mogelijk voeg ik linkjes toe. Het geeft in ieder geval een heel leuk resultaat!

De rok die ik op deze foto draag is een Aleba Poppy rokje. De rok is van katoen en rekt niet, maar is wel aan twee kanten te dragen. Check de link om de andere kant te zien. De Twisted Top is de top Zigzag. De stof van de top is een hele fijne, warme stof, wat dikker dan katoen, en super stretchend. Heerlijk voor de nog net iets frissere dagen.

Nog eentje dan maar? Check deze set! Ohja, mijn zoontje van vier, Fedde, nam deze foto. Ik zeg: talentje hoor!

Lekker frisse kleurtjes voor de lente hè? De rok is dezelfde als op de allereerste foto, maar dit is de andere kant. De top is de top retro bloemen geel. Ik draag er een oker gele legging onder. Deze top is overigens wel van katoen, een heerlijk ademende top met een retro look. I love it!

Nou, de laatste dan om het af te leren 😉 Ik heb nog één inspirerende outfit voor jullie. Komt ‘ie:

Zelfde rokje, andere legging (een mooie donker rode) en andere top. Zo creëer je dus een totaal andere look! De top is de top groene schelp pacific. Ook deze top is van katoen en dus heerlijk ademend. Ik draag de top hier op een rok, maar als je hem op de site van Tantilly bekijkt, zie je dat model Gea de top op een stoere donkergrijze broek draagt. Ik vind dat dus echt zó stoer! Zo kan het dus ook!

Tot zover mijn uitleg over de verschillende tops. Maar natuurlijk heeft Tantilly nog veel meer tops, denk aan bloesjes, zijden wikkeltops, en shirts. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje op de site of kom gezellig eens langs in de mooie winkel in Deventer. Dat is echt altijd een feestje met kleur overal om je heen. Wie wordt daar nou niet blij van?

Tot een volgende blog!

Foto’s: Jan Willem Gijsbers (en Fedde, 4 jaar!)

 

 

7 Reacties

 1. Cathalijne zegt:

  Weer heel duidelijk beschreven en je blogs lezen altijd heel fijn. Wat een goeie fotograaf jullie Fedde ?

 2. Marike zegt:

  Weer een leuke blog vol inspiratie Hilde! Ikzelf draag alleen nog maar Tantilly tops omdat ze altijd goed zitten en supermooi blijven! Liefs Marike

 3. Wat super leuk en informatief geschreven Hilde, ik wist eerlijk gezegd het verschil ook niet. Terwijl ik ze zo vaak aan heb gehad bij de shoots. Super leuk weetje dus!

  1. Clasien zegt:

   Wat een ontzettend leuke blog Hilde, met veel inspiratie.
   Ik draag beide tops ook met heel veel plezier.

 4. Christa Reniers zegt:

  leuk om te lezen wat nu precies de verschillen zijn van de twee tops. Ervaren had ik het al. ?

 5. Monique Derks-Willems zegt:

  Leuk om te lezen!
  Wanneer ik mijn rokjes weer pas, heb ik inspiratie hoe ze ‘af te toppen’ ?

 6. Anja Deen zegt:

  Wat leuk om te zien en te lezen over de v
  tops
  Heb inmiddels verschillende tops zowel wraptops als de twisted variant maar wist eigenlijk nooit het verschil.
  dank voor de inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *